NYKnicks

Történelme: A Knicks a legelső csapatok között jött létre. A BAA (NBA jogelődje) 1946. november 1-jén tartotta meg első hivatalos mérkőzését, amit a Knicks vívott a Toronto Huskies ellen, Torontóban. A mérkőzés vége 68-66 lett a Knicks javára. Az első kosarat Ossie Schectman szerezte. Az 1950-es években egy erős csapat alakult ki olyan hírességekkel, mint Max Zaslofsky, Harry Gallatin, Carl Brown és Nathaniel Clifton. Ez a csapat az 1960-as évek elejére szétesett és ebben az évtizedben nem is ért el kiemelkedő eredményeket. 1967-től Red Holzman vezetőedző irányításával egy új aranycsapat kezdett el összeállni. Ennek meg is lett az eredménye: Az 1970 és 1973-as bajnoki címek, az 1970, 1972, 1973-as főcsoportgyőzelmek és az 1971-es csoportgyőzelem. Ebben az időszakban a csapat kiemelkedő tehetségei voltak például Walt Frazier, Willis Reed, Bill Bradley vagy Dave Debusschere is. Ám a ’70-es évek közepén a csapat újra visszasüllyedt a középmezőnybe. 1977-re szinte az összes sztárjátékos eligazolt. Ekkor több ifjú titán felkerült a nagy csapathoz, mint például Bob McAdoo vagy Michael Ray Richardson. Jó játékosok voltak, de a rutin hiánya miatt nem értek el nagyobb sikereket.
Az 1985-ben bevezetett új rendszer, az NBA-draft előtt bevezetett sorsolás (NBA Draft Lottery) hivatott dönteni arról, hogy a rájátszásba nem jutott csapatok (vagy azok a csapatok, akik csere útján megszerezték a jogaikat) milyen sorrendben választhassanak a draft első fordulójában. A második fordulótól kezdve a szezon során elért eredményeik fordított sorrendjében választhattak a csapatok. 1985-ben a legelső NBA-sorsolás fődíja a 213 cm magas Georgetown-center, Patrick Ewing volt. Mind a 7, rájátszásba nem jutó csapatnak azonos esélye volt elnyernie az 1. választás jogát, és ezzel együtt Patrick Ewingot. A New York Knicks lett az első sorsolás győztese és Ewingot választották. Ezzel egy új korszak kezdődött a csapat életében.
Ewing-korszak alatt, Ewing köré próbáltak meg egy sikeres csapatot felállítani a vezetőedzők, több-kevesebb sikerrel. Egy új sikeredző, Pat Riley került a csapathoz. A Michael Jordan által fémjelzett Chicago Bulls-nak azonban ekkortájt nem volt ellenfele. 1994-ben, Jordan visszavonulása után, azonban a Knicks egyből bejutott a döntőbe, ám a régóta várt győzelem elmaradt; A Houston Rockets diadalmaskodott, Pat Riley lemondott. Ewing a ’90-es évek végére kezdett kiöregedni, így a csapat teljesítménye is kezdett visszaesni. Ám 1999-ben, mindenki meglepetésére, a csapat ismét döntőt játszhatott: azonban ismét kikapott, ezúttal a San Antonio Spurs-től.
A 2000-es évek elején csendes építkezés folyt a csapatnál, ám nagyobb sikereket nem ért el a csapat. 2008-ban a csapat új vezérigazgatója, Donnie Walsh azonban gyökeres változásokat eszközölt. Az új vezetőedző, Mike D’Antoni irányításával szisztematikus munka indult be a csapatnál. 2010. július 5-én sikerült a csapathoz csábítani Amare Stoudemire-t, míg 2011 februárjában több csere után Carmelo Anthony-t és Chauncey Billups-ot. A 2011-12-es szezon elején csatlakozott a csapathoz Tyson Chandler, aki a jövő egyik nagy reménysége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük